Är ett misstag alltid ett misslyckande?

Är du rädd för att göra misstag? Hindrar din rädsla dig att vara kreativ och pröva nya saker? Du är inte ensam om att vara rädd. En mängd psykologiska studier har påvisat att rädslan för misslyckande är det primära hindret för personlig framgång. Du rädds misslyckande på grund av att du jämställer uppgiften med dig själv och därför blir din självkänsla hotad varje gång du försöker göra något nytt eller något du verkligen vill uppnå.

I grunden är vi alltså rädda för att bli förödmjukade eftersom vi länkar misslyckande med förnedring på den undermedvetna nivån. Hur kommer du över rädslan för att misslyckas? Här har du fyra tips på ett bra tänkesätt:

  • Erkänn att du är rädd för att misslyckas.
  • Inse att varje misstag tar dig ett steg närmare framgången
  • Njut av vad du får lära dig
  • Läs om andras misslyckanden

Vi har valt att inrikta dessa två veckor – vecka 3 och 4 2011 – till att ta upp några exempel på ”misstag”. Det är många av våra vardagliga produkter som har sin början i ”misstag”. Därför har vi valt att utnämna dessa två veckor till ”Innovation slip-up”.

Detta för att visa på att ett misstag ibland kan vara rena lyckoträffen. Så nu vill vi ge dig dessa 14 dagar där det är OK att göra ”misstag”.

“Success is not built on success. It’s built on failure. It’s built on frustration. Sometimes it’s built on catastrophe.” – Sumner Redstone Chairman

Andra inlägg i denna serie